IC artikelarkiv
Sverige ligger efter med elektronisk fakturering
2007-01-24
Itella, det finska bolaget, har gjort en konsument- och företagsundersökning av marknaden i Norge, Danmark, Sverige och Tyskland.

På företagsmarknanden ligger Finland längs fram när det gäller eFaktura medan Norges privatpersoner är bäst på att använda eFaktura genom sin Internetbank. I Finland nyttjar sex procent av bolagen en helt digital faktureringsprocess medan den siffran i Sverige är tre procent. Bland privatpersoner i Sverige använder 18 procent eFaktura genom sin Internetbank medan man i Norge är uppe i 34 procent. Undersökningen baserades på svar från 4 500 konsumenter och 900 små och medelstora företag i de olika länderna under första halvåret 2006.
2009-02-05: Europeiskt betalningsföreläggande - ny möjlighet att få betalt
2007-03-08: Mervärdesskatt om du redovisar i Euro
2007-02-07: Januarikonkurserna ökar trots bra fart i ekonomin
2007-01-24: eFaktura i statliga myndigheter 2008
2007-01-24: Sverige ligger efter med elektronisk fakturering
 
Nyheter
2012-04-22:
Föreningar slipper inte revisor
Om din förening får offentliga bidrag mer än 220000 kronor måste föreningens räkenskaper granskas av en auktoriserad revisor. - När det gäller verksamhet som bedrivs med stöd av skattemedel är det rimligt att verksamheten bedrivs öppet och granskas av revisorer, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) i en artikel i tidningen Riksdag & Departement.

Riksdagsledamoten Börje Vestlund ställde en interpellationsfråga i riksdagen om detta krav på föreningar.

- Jag förstår inte varför regeringen inte är lika ambitiös med att vilja minska regelbördan för föreningar och organisationer, som man är när det gäller företag.

Revisorskravet har som bekant tagits bort för företag men för föreningar och organisationer är det inte borttaget.
2012-04-22:
Svensk Industriförening väljer eventlösning från Invoice Company
Svensk Industriförening har valt Invoice Company som leverantör av en lösning för publicering av sina events. Svensk Industriförenining är en arbetsgivarorganisation med knappt 30 branschorganisationer som medlemmar. Sinf och föreningarna arrangerar årligen en mängd aktiviteter och events.

För att samla information om alla aktiveteter valde Sinf en lösning som vi fick leverera, www.sinfevents.se.

På siten publiceras eventen. Deltagarna kan bokar själva in sig. För de event där deltagaren skall faktureras är eventsystemet integrerat med våra fakturatjänster.
2012-04-22:
Deklarera året runt
Skatteverket planerar att man från nästa år skall kunna deldeklarera. Har man sålt sin bostad eller sålt av aktier är tanken att du redan nästa år skall kunna deklarera detta direkt. Skatteverket kan inte bestämma taxering löpande under året men kan däremot löpande bygga på deklarationen med nya affärshändelser.

Fördelen är också att Skatteverket tidigare kan informera om vilka skattemässiga konsekvenser en viss affär får. På det viset hoppas Skatteverket att privatpersoner och företag skall få ökad ekonomisk översyn.

Senast 1 januari 2013 räknar Skatteverket med att deldeklaration skall vara möjligt.
Fler nyheter

 
  
webmaster    disclaimer   copyright IC the Invoice Company Sweden AB, 2006
Telefon: 018-4309980
Fax: 018-127202